Bătaie de joc la adresa pacienților. Voiculescu stabilește o îndemnizație de hrană de 16 lei/zi

Bătaie de joc la adresa pacienților. Voiculescu stabilește o îndemnizație de hrană de 16 lei/zi

Ministrul Sănătății vine cu o propunere de „bun simț”și propunere majorarea sumei pentru alocația de hrană din unitățile sanitare. Vlad Voiculescu a precizat că se stabileşte un nivel minim de 16 lei/zi/pacient! De ce fel de hrană poate beneficia un pacient în cuantumul unei astfel de sume?

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern care prevede că nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare se stabileşte de către conducătorul acestora, cu avizul Consiliului de administraţie, iar nivelul minim este 16 lei/zi/pacient.

„Nivelul alocaţiilor de hrană se stabileşte de către conducătorul unităţii sanitare, cu avizul consiliului de administraţie; responsabilitatea trebuie să fie comună şi datele trebuie transmise la MS pentru transparenţă. Stabilim nivel minim al alocaţiilor de hrană la 16 lei/zi/pacient – tocmai pentru a proteja pacienţii de economii făcute de conducerea spitalului acolo unde nu trebuie. Ghid pentru alimentaţie sănătoasă în unităţile sanitare – de urmărirea acestuia va fi responsabil atât managerul, cât şi Consiliul de administraţie, în evaluarea lor se va ţine cont de acest aspect”, a explicat ministrul.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Peste 500.000 de persoane, pe lista de aşteptare pentru vaccinare. Clujul, în top la înscrieri

Peste 500.000 de persoane, pe lista de aşteptare pentru vaccinare. Clujul, în top la înscrieri

Peste 505.000 de persoane se află, în prezent, pe lista de aşteptare pentru programarea la vaccinarea anti-COVID, Clujul fiind județul din țară cu cele mai multe persoane înscrise pentru imunizare. Coordonatorul Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marți că, în prezent, pe lista de aşteptare pentru imunizare sunt peste o […]