Barna promite că va elimina pensiile speciale

Barna promite că va elimina pensiile speciale

Deși deviza USR PLUS era „fără penali în funcții publice”, de când sunt la putere aceștia nu au reușit să facă aproape deloc ordine în instituțiile statului. După ce au terminat negocierea funcțiilor, Dan Barna promite că în următoarele săptămâni vor elimina pensiile speciale.

Barna a declarat că intenționează ca, pentru început, să fie eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, iar ulterior, printr-o modificare a Codului Administrativ să fie abrogate pensiile speciale în cazul primarilor.

Ne dorim ca în următoarele săptămâni, săptămâna asta, săptămâna viitoare să ajungem la plen comun şi să eliminăm pensiile speciale ale parlamentarilor, pentru că acest lucru se poate face. Nu are probleme de constituţionalitate. E foarte clar, modificăm regulamentul parlamentarilor”, a precizat Barna.

————————————————————————————————————

————————————————————————————————————

Totodată, liderul USR PLUS a precizat că unde nu este posibilă eliminarea pensiilor speciale din considerentele menționate de CCR, „ o să venim cu o schemă de impozitare 80-90% astfel încât lucrurile să fie foarte clare şi să revină acea echitate în societate”.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință desfășurată saptamâna trecută la Ploiești, a afirmat că ar exista o presiune din ce in ce mai mare din partea părinților pentru ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie doar cu cadrele didactice vaccinate, celelalte care au refuzat sau nu au apucat încă sa-și facă vaccinul urmând sa […]

115 cazuri noi și 8 decese la Cluj în ultimele 24 de ore

115 cazuri noi și 8 decese la Cluj în ultimele 24 de ore

În spitalele din județ sunt internate 746 de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 94 la ATI.  Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: Rata incidenței pe județul Cluj : 5,16;  În ultimele 24 de ore, 115 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;  Total număr de teste 746 din care 206 diagnostic […]