Banii n-aduc fericirea?!

Banii n-aduc fericirea?!

Un cântec are mare succes în această perioadă: „Banii n-aduc fericirea” a lui Feli.

Dar o fi oare adevărat, din moment ce oamenii săraci le duc lipsa, iar în cazul celor bogați le întreține stilul de viață luxos?

În esență banii nu aduc fericirea în mod direct. Banii reprezintă doar un mijloc de schimb al bunurilor produse de oameni. Bunurile produse sunt rezultatul muncii fizice sau intelectuale a oamenilor. În esență banii sunt o reflexie a muncii. Nu muncești atunci nu ai bani.

Mai sunt acei cetățeni la care munca se reflectă printr-o activitate de furt a muncii altora. Se întâmplă și în regnul animal, spre exemplu cazul politicienilor români care de 30 de ani fură munca cetățenilor.

Fericirea este o stare de spirit interioară, dar poate fi cauzată de factori externi, iar bunăstarea reprezintă una dintre componenta. Hrana, îmbrăcămintea și adăpostul și reproducerea reprezintă nevoi umane de bază. Munca, adică banii, sunt necesari pentru satisfacerea lor.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

România între digitalizare și educație

România între digitalizare și educație

Distribuie acest articol! Atunci când vorbim de digitalizare, vorbim despre un mediu controlat deoarce calculatoarele funcționează după anumite reguli! Un calculator nu va face niciodată mai mult decât îi ceri! Programele rulează un set de reguli bine stabilite ce nu pot fi încălcate în comparație cu legile organice care pot fi ignorate de cei ce […]