Banatul dăruiește viață, prin tinerii ortodocși din Caraș-Severin și studenții creștini din Timișoara și Reșița

Banatul dăruiește viață, prin tinerii ortodocși din Caraș-Severin și studenții creștini din Timișoara și Reșița

Asociația Tinerilor Ortodocși din județul Caraș Severin Banatul de Munte, în parteneriat cu Asociația Studenților Creștin-Ortodocși din Timișoara și cu Liga Studenților Centrului Universitar „Babeș Bolyai” din Reșița, au organizat cea de-a patra campanie de donare de sânge, de data aceasta intitulată fiind „Banatul dăruiește viață”, în perioada 25-26 noiembrie.

Aflându-se la prima colaborare cu tinerii de la ASCOR Timișoara, această campanie de donare de sânge a reunit și mobilizat tinerii de la cele două asociații de tineret reprezentative ale Mitropoliei Banatului, făcându-i să pună bazele unei astfel de campanii, în postul Nașterii Domnului, mânați fiind de conștiința nevoii uriașe care există de donatori de sânge la nivelul întregii țări.

În cele două zile de campanie, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița au răspuns apelului de a veni și a dona sânge un număr de 21 de persoane, tineri și adulți, dintre care eligibile pentru cerințele donării au fost doar 17 persoane.

Această frumoasă campanie se desfășoară în cea de-a patra ediție, pentru ATOR Banatul de Munte, campaniile de donare de sânge fiind o acțiune pe care tinerii organizației o organizează în mod frecvent, îndemnând oamenii să meargă și să doneze, încercând, prin aceasta, și să schimbe una dintre mentalitățile societății în care trăim și care nu primește și nu vede într-o notă pozitivă actul donării de sânge.

„Îndemnul nostru este ca și după finalizarea celor 2 zile de campanie să încercăm pe cât posibil să ne facem un obicei din a dona o picătură din sângele nostru, o parte din noi, urmând exemplul Mântuitorului care s-a jertfit pe cruce pentru noi și pentru a noastră mântuire, jertfă care ni se aduce aminte de fiecare dată la Sfânta Liturghie.

Mereu am încercat să-i facem pe cei din jur să conștientizeze faptul că astăzi suntem sănătoși și putem dona sânge pentru a salva viețile celor din jur,

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Poziția oficială a lui Bayern Munchen despre o eventuală participare la Super Liga

Poziția oficială a lui Bayern Munchen despre o eventuală participare la Super Liga

Campioana en-titre a Germaniei şi a Europei, Bayern Munchen, a anunţat oficial că nu se va alătura proiectului Super Ligii, care a generat o adevărată polemică în fotbalul european, scrie dpa citată de Agerpres. ”Membrii şi fanii noştri resping ideea Super Ligii. FC Bayern Munchen doreşte ca toate cluburile să trăiască momente deosebite într-o competiţie […]

Adevăratul motiv din cauza căruia Mama și Tata sunt primele cuvinte ale bebelușului

Adevăratul motiv din cauza căruia Mama și Tata sunt primele cuvinte ale bebelușului

Atunci când micuțul reușește să rostească „mama”, „tata”, „papa”, „pipi” este pentru că sunt cuvinte formate din sunete similare. Astfel, cercetătorilor de la Univeristatea din Edinburgh, Scoția au descoperit faptul că devine mult mai simplu pentru micuți să-și exerseze abilitățile de comunicare cu astfel de cuvinte repetitive. „Aceasta este prima dovadă a faptului că sugarii […]