Babeș-Bolyai, cea mai bine poziționată universitate din România

Babeș-Bolyai, cea mai bine poziționată universitate din România

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă prima poziție dintre instituțiile de învățământ superior din România incluse în cel mai recent clasament internațional University Ranking by Academic Performance (URAP).

Dat publicității în decembrie, ultimul top internațional acreditat de IREG publicat în 2020 include UBB pe 902. “În lume există mai multe clasamente internaționale globale ale universităților, iar cele acreditate de organismul internațional IREG (11 în 2020) sunt sumarizate anual în țară în Metarankingul Universitar.

UBB ocupă în aceste clasamente primele poziții în țară, în cele mai multe prima poziție, și astfel prima poziție în Metarankingul Universitar 2020. În clasamentul URAP, focalizat pe activitatea de cercetare-dezvoltare-inovare (CDI) în context internațional, UBB a rămas pe prima poziție în țară, ceea ce mă bucură.

Dacă nu se vor găsi mecanisme pentru susținerea activității de CDI în universități, nu doar poziția universităților românești în rankinguri va fi slăbită (și asta nu este miza principală), ci va fi afectată capacitatea țării de a genera cunoaștere care să susțină inovații în societate și în beneficiul oamenilor”, afirmă rectorul UBB, Daniel David.

URAP este unul dintre cele mai importante clasamente internaționale care ierarhizează universitățile din punctul de vedere al performanței academice, luând în considerare indicatori care să reflecte atât calitatea, cât și numărul publicațiilor științifice, impactul publicațiilor, citările, colaborările internaționale.

Acesta realizează anual, începând din anul 2010, topul global al instituțiilor de învățământ superior (World Ranking of Higher Education Institutions), clasamentul pe domenii fiind realizat începând din 2011. 

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Sănătatea locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat, este stabilă

Sănătatea locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat, este stabilă

Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat marți, 20 aprilie, este stabilă. Ofițerul este, în prezent, internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde a fost evaluat de o echipă medicală, care a constatat că viața sa nu este în pericol și a autorizat transferul pacientului, la Spitalul Universitar de […]

Ionuț Neagu (AUR):  Românii au dreptul la o informare corectă privind efectele tehnologiilor 5G asupra  sănătății umane și a mediului înconjurător

Ionuț Neagu (AUR): Românii au dreptul la o informare corectă privind efectele tehnologiilor 5G asupra sănătății umane și a mediului înconjurător

În perioada 2021-2024 vor fi adoptate o serie de măsuri care să răspundă eficient nevoilor de creștere a  conectivității, în contextul dezvoltării tehnologiei 5G, după cum arată Programul de guvernare pentru acești patru ani. Având în vedere că în presă au apărut mai multe materiale care atrag atenția opiniei publice asupra impactului negativ al tehnologiilor […]