Autostrada Transilvania va continua cu 41 km pe teritoriul Sălajului

Autostrada Transilvania va continua cu 41 km pe teritoriul Sălajului

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că s-a lansat licitația pentru proiectarea și execuția a încă 41 km din Autostrada Transilvania Brașov – Cluj – Borș (A3), inclusiv a tunelului Meseș.

“După ce în urmă cu câteva luni am semnat contractele de proiectare și execuție pentru tronsoalele de autostradă aflate între Zimbor și Poarta Sălajului (12,2 km), Nușfalău – Suplacu de Barcău (13,5 km) și Nădășelu – Mihăiești – Zimbor (30 km), am făcut pasul pentru proiectarea și execuția a încă 41 km din A3 (inclusiv tunelul Meseș) care va traversa județul Sălaj”, a transmis ministrul.

Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a lansat procedura de licitație restrânsă (cu precalificare) pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a A3, secțiunea 3B: Mihăiești – Suplacu de Barcău, subsecțiunea 3B3: Poarta Sălajului – Zalău, inclusiv tunelul rutier la profil de autostradă în zona Meseș, dar și subsecțiunea 3B4: Zalău – Nușfalău, prin transmiterea spre publicare a anunțului în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Termenul de depunere a ofertelor va fi 11 ianuarie 2021. Valoarea estimată a contractului este de 800 de milioane de euro, fără taxa pe valoarea adăugată, iar durata contractului, de 12 luni perioada de proiectare și 36 luni execuția lucrărilor.

Tronsonul de autostradă va avea 41 km, cu numeroase lucrări de artă: viaducte, poduri și pasaje pe și peste autostradă (65 de obiective), în lungime totală de 13 km; tunelul Meseș, cu două galerii, în lungime de 2,89 km, și cu două benzi de circulație pe sens.

„Odată ce vom semna contractul de proiectare și execuție pentru tronsoanele Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău (inclusiv pentru tunelul Meseș), vom putea spune că am reușit să intrăm pe drumul ireversibil al construirii tuturor tronsoanelor care traversează județul Sălaj. Până la finele lui 2024, cel târziu începutul anului 2025, vor putea circula pe toate loturile din autostradă care va traversa județul Sălaj”, a spus Bode.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Sănătatea locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat, este stabilă

Sănătatea locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat, este stabilă

Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat marți, 20 aprilie, este stabilă. Ofițerul este, în prezent, internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde a fost evaluat de o echipă medicală, care a constatat că viața sa nu este în pericol și a autorizat transferul pacientului, la Spitalul Universitar de […]

Ionuț Neagu (AUR):  Românii au dreptul la o informare corectă privind efectele tehnologiilor 5G asupra  sănătății umane și a mediului înconjurător

Ionuț Neagu (AUR): Românii au dreptul la o informare corectă privind efectele tehnologiilor 5G asupra sănătății umane și a mediului înconjurător

În perioada 2021-2024 vor fi adoptate o serie de măsuri care să răspundă eficient nevoilor de creștere a  conectivității, în contextul dezvoltării tehnologiei 5G, după cum arată Programul de guvernare pentru acești patru ani. Având în vedere că în presă au apărut mai multe materiale care atrag atenția opiniei publice asupra impactului negativ al tehnologiilor […]