Autoritățile vor lua în calcul testele rapide COVID-19 făcute de români acasă

Autoritățile vor lua în calcul testele rapide COVID-19 făcute de români acasă

Rezultatele testelor rapide de tip antigen vor fi și ele contorizate și raportate. Anunțul vine din partea celor de la Grupul de Comunicare Strategică. Procedura nu este însă definitivată și nu știm când vor fi luate în calcul în raportările zilnice privind îmbolnăvirile.

Medicii îi încurajează pe cei care folosesc astfel de teste, iar rezultatul este pozitiv să anunțe autoritățile.

“Unele teste antigenice au o acuratețe destul de bună, se apropie de PCR, doar că pentru asta ar trebui să fie și surse credibile. Când le luăm din mediul online e greu de spus. În primul rând nu putem verifica sursa. În plus, contează și cum facem aceste teste – sunt niște manevre, nu sunt complicate, dar trebuie făcute corect, pentru a avea și un rezultat care să fie corespunzător.

Legat de cei care au un rezultat pozitiv, cred că ar trebui să știe că în momentul de față nu există nicio obligativitate de a fi internat și că dacă ai o formă ușoară sau o formă asimptomatică ce nu necesită internare poți să rămâi în izolare acasă fără să fie necesar absolut nimic în plus. E important să te izolezi în raport cu ceilalți ca să nu transmiți”, a declarat, la Antena 3, Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul “Matei Balș”.

Raed Arafat a recunoscut, miercuri, în exclusivitate la Antena 3, că autoritățile nu mai cunosc situația reală în ceea ce privește rezultatele testelor COVID-19, pentru că mulți români își fac teste rapide, singuri, acasă.

“Acestea trebuie sa fie aspecte pe care le analizeaza colegii de la Ministerul Sanatatii si sa vada care vor fi modalitatile prin care sa re raporteze pentru cei care fac testele acasa si care le fac singuri, nu cei care fac testele rapide la UPU sau in alta parte.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Sarea și oamenii – O istorie care a început acum 8.000 de ani, în România

Sarea și oamenii – O istorie care a început acum 8.000 de ani, în România

Sarea a fost extrem de importantă pentru oamenii de acum mii de ani fiindcă, pe de o parte, este o substanță indispensabilă vieții, iar pe de altă parte, datorită credinței universale privind originea ei divină, a fost „aurul alb” al omenirii. Cele mai vechi dovezi arheologice din lume privind exploatarea sării, de acum 8.000 de […]