Astenia de primăvară: Cauze, simptome și remedii

Astenia de primăvară: Cauze, simptome și remedii

Cuvântul „astenie” provine din limba greacă și înseamnă „fără vlagă”. Astenia de primăvară este caracterizată de senzația de slăbiciune, de lipsa de energie și debutează odată cu instalarea primăverii, scrie doc.ro

Astenia de primăvară vine la pachet cu o serie de alte simptome neplăcute, pe care le poți combate, însă, cu câteva remedii naturale eficiente.

Cauzele asteniei de primăvară

Astenia de primăvară apare atunci când organismul nostru are probleme în a se adapta la provocările care vin odată cu schimbarea anotimpului. Lumina în exces și razele soarelui influențează producția hormonului numit melatonină și se creează ușoare dezechilibre hormonale, care declanșează o serie de alte simptome și reacții în organism.

Simptomele asteniei de primăvară

Oboseală la nivel fizic, dar și mental

Tristețe nemotivată

Lipsa apetitului

Slăbiciune musculară

Dureri de cap

Epuizare

Căderea părului

Pierderea apetitului sexual

Scăderea tensiunii arteriale

Insomnii

Dificultăți de concentrare

Probleme cu greutatea

Tensiune arterială scăzută

Apatie

Extenuare

Anxietate și irascibilitate.

Remedii pentru astenia de primăvară

1. Adaptează-ți alimentația.

Dieta este un aliat de preț al organismului atunci când trebuie să combată astenia de primăvară. Alimentele bogate în triptofan sunt recomandate, pentru că acest aminoacid stimulează secreția de serotonină, făcându-ne să ne simțim mai bine.

Printre alimentele bogate în triptofan se numără: ouăle, produsele lactate, peștele, nucile, legumele, cerealele integrale, fructele precum ananasul, căpșunile, papaya, portocalele, grepfrutul și strugurii.

Și alimentele bogate în vitaminele B sunt recomandate pentru combaterea asteniei de primăvară, întrucât acestea elimină senzația de oboseală, energizand organismul. Bananele, legumele și cerealele integrale sunt bogate în conținutul de vitamine din complexul B.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

Voi ne-ați îngenuncheat părinții! – CRITICII.RO

Voi ne-ați îngenuncheat părinții! – CRITICII.RO

”Căderea domnilor, bucuria nebunilor”, așa poate fi descrisă tragedia neamului românesc după decembrie 1989. Ne-am bucurat când kgb-istul Iliescu și Brucan ne rânjeau în față. Nu pot uita fața lui Brucan când îi înfiera pe golanii din Piața Universității. Am crescut cu chipurile acestor criminali în minte, am înțeles cine sunt și nu am uitat […]