ASF: Moș Crăciun a venit mai devreme la Bursă

ASF: Moș Crăciun a venit mai devreme la Bursă

Începutul lui Decembrie a fost promițător pentru Bursa de Valori București. Pe lângă faptul că volatilitatea indicilor s-a redus semnificativ în această lună, mai multe companii private și-au îndreptat ochii spre oportunitățile de finanțare oferite de piața de capital, viața Bursei de la București fiind marcată de câteva evenimente semnificative.

Este de consemnat așadar faptul că două companii românești au apelat la Bursă pentru a-și finanța planurile de dezvoltare.

Pe data de 8 decembrie a acestui an, obligațiunile corporative emise de Agroserv Măriuța, o companie 100% românească, au început să fie tranzacționate în cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacționare. Firma, cunoscută prin brandul de lactate Lăptăria cu Caimac, a derulat în luna noiembrie un plasament privat prin care a vândut obligațiuni denominate în euro, în valoare de 3 milioane euro. Obligațiunile au scadență în noiembrie 2025 și o dobândă de 5,25%.

O zi mai târziu, acțiunile companiei autohtone de marketing afiliat 2Performant au început tranzacționarea pe piața AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacționare, iar pe data de 15 decembrie 2020, obligațiunile subordonate denominate în euro emise de Patria Bank au intrat la tranzacționare pe Piața Reglementată. Valoarea emisiunii este de 8.187.000 euro, cu o dobândă fixă de 6,5% plătibilă semestrial și cu scadență în octombrie 2028.

Așadar, statutul de piață emergentă, obținut în acest an, începe să-și arate primii muguri, ceea ce este de remarcat, mai ales în această perioadă destul de atipică pentru mediul financiar și economic. Acest lucru ne îndeamnă să privim cu optimism la anul ce urmează și, de ce nu, să ne gândim că Bursa de Valori București ar putea deveni, într-un viitor nu prea îndepărtat, un hub regional important.

Raportul săptămânal de tendințe și riscuri pe piețele financiare, elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară,

 » sursa: ziuadevest.ro

Articole similare

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință desfășurată saptamâna trecută la Ploiești, a afirmat că ar exista o presiune din ce in ce mai mare din partea părinților pentru ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie doar cu cadrele didactice vaccinate, celelalte care au refuzat sau nu au apucat încă sa-și facă vaccinul urmând sa […]

115 cazuri noi și 8 decese la Cluj în ultimele 24 de ore

115 cazuri noi și 8 decese la Cluj în ultimele 24 de ore

În spitalele din județ sunt internate 746 de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 94 la ATI.  Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: Rata incidenței pe județul Cluj : 5,16;  În ultimele 24 de ore, 115 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;  Total număr de teste 746 din care 206 diagnostic […]