Aproape 200 de cazuri Covid în Bihor și încă 5 decese. Vezi rata infectărilor pe comune și orașe!

Aproape 200 de cazuri Covid în Bihor și încă 5 decese. Vezi rata infectărilor pe comune și orașe!

Autorităţile din Bihor au informat vineri dimineaţă că au fost identificate încă 194 îmbolnăviri cu Covid după efectuarea a 588 teste în cursul zilei precedente, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 32,99%.

Astfel, bilanţul cazurilor Covid a ajuns în Bihor la 25.424, în timp ce totalul vindecărilor a urcat la 22.492, cu 116 mai multe decât erau joi.

Totodată, potrivit comunicatului celor două instituţii, numărul deceselor Covid a urcat vineri dimineaţă la 1.072, ceea ce înseamnă că în cursul zilei precedente au mai murit încă cinci oameni afectaţi de infecţie, iar în structurile ATI Covid din Oradea se aflau la ora 8.30 a dimineţii 56 de persoane, fiind neocupate 13 paturi.

Cu restricţii suplimentare

În Bihor sunt în prezent 1.860 cazuri Covid active (cu 73 mai multe decât joi), iar incidenţa Covid de peste 7,5 la mia de locuitori continuă să se înregistreze doar în Mădăras (7,78), localitate în care din acest motiv, pe tot parcursul săptămânii, operatorii economici sunt obligaţi să-şi înceteze activitatea cu publicul la ora 18.00 (cu excepţia benzinăriilor, farmaciilor, livrărilor la domiciliu şi transporturilor de persoane în vehicule cu mai mult de 9 persoane), iar circulaţia liberă a persoanelor este permisă doar până la ora 20.00.

În alte 8 localităţi, inclusiv în Oradea (unde sunt 1.070 cazuri Covid active), incidenţa este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori: Valea lui Mihai (6,63), Cetariu (6,02), Oradea (4,75), Avram Iancu şi Curtuişeni (4,58), Sântandrei (4,37), Sălacea (4,24) şi Oşorhei (4,05), motiv pentru care acestea sunt supuse restricţiilor suplimentare de weekend.

Vezi situația detaliată pe fiecare UAT în parte!

Peste 200 de sancţiuni

În ce priveşte campania de vaccinare anti-Covid,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Articole similare

Prestigioasa revistă Scientific American anunță că va renunța la termenul „schimbări climatice”

Prestigioasa revistă Scientific American anunță că va renunța la termenul „schimbări climatice”

Prestigioasa revistă științifică Scientific American a anunțat luni că nu va mai folosi termenul „schimbări climatice” în articolele despre încălzirea globală cauzată de activitățile umane și că va utiliza în schimb „urgență climatică”, relatează Yahoo News. „Jurnalismul ar trebui să reflecte ceea ce spune știința: urgența climatică este aici”, a afirmat Mark Fischetti, editor senior […]