Angajări în pandemie la Endava: 137 de oameni

Angajări în pandemie la Endava: 137 de oameni

Grupul britanic de software cu centru de livrare la Cluj a făcut recrutări în perioada pandemiei.

Prezentă pe piața locală cu șapte centre de livrare, compania a raportat un profit de 28 de milioane de euro în anul financiar încheiat în iunie 2020 și și-a menținut creșterea în perioada martie-iunie, marcată de pandemia de coronavirus.

“În ciuda unui climat macroeconomic dificil, am reușit să încheiem anul fiscal cu venituri de 388 de milioane de euro, însemnând o creștere de 21,9% față de anul anterior. Cererea de pe piață rămâne în continuare robustă, pandemia accelerând nevoia de transformare digitală”, a declarat John Cotterell, CEO al Endava.

Compania avea 6.624 angajați la 30 iunie, în creștere cu 15,1% comparativ cu 5.754 la aceeași dată a anului trecut. O mare parte din echipa globală se află în centrele de livrare din România – Cluj-Napoca, Brașov, București, Iași, Pitești, Târgu-Mureș, Timișoara.

Compania a făcut angajări pe întreaga perioadă a pandemiei. Echipa Endava a crescut cu 137 de angajați în perioada martie – iunie.  Evaluând situația veniturilor înregistrate luând în considerare verticalele de business, 53% din business a fost înregistrat de zona de plăți și servicii financiare, 26% de TMT (tehnologie, media și telecomunicații) și 21% de alte direcții.

În 17 August, Endava a anunțat achiziționarea companiei Comtrade Digital Services (CDS), cu sediul central în Dublin (Irlanda), furnizor de servicii și soluții strategice de inginerie software și deservește preponderent clienți din Uniunea Europeană, dar și în alte locații din Europa și SUA.

Endava înregistra o capitalizare bursieră de 3,49 de miliarde de dolari la Bursa din New York în 21 septembrie 2020. Principalii săi concurenți la Cluj-Napoca erau NTT DATA Romania, Softvision, Betfair și Brinel.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Europarlamentarii români, atenționați să nu voteze pentru certificatele verzi! Încalcă dreptul la liberă circulație

Europarlamentarii români, atenționați să nu voteze pentru certificatele verzi! Încalcă dreptul la liberă circulație

Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept) a solicitat sâmbătă tuturor europarlamentarilor români să voteze împotriva certificatelor electronice verzi, deoarece „ar încălca drepturile și libertățile garantate de tratatele UE și de convențiile ratificate de România”. Prin adeverința verde, cetățenii UE vor fi înregistrați dacă au primit vaccin, au fost testați de COVID sau au fost infectați […]