Andrei Baciu: România este peste media europeană în ceea ce priveşte campania de vaccinare anti-COVID

Andrei Baciu: România este peste media europeană în ceea ce priveşte campania de vaccinare anti-COVID

România este peste media europeană ca performanţă a campaniei de vaccinare anti-COVID-19, devansând ţări cu sisteme de sănătate mai performante, a declarat joi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, scrie Agerpres.

Andrei Baciu

„Dacă la începutul săptămânii au apărut informaţii cum că România se află pe un loc 18 la nivel global cu privire la numărul de doze de vaccin administrate şi pe locul şase în Europa şi astăzi ne menţinem pe poziţii înaintate, peste media europeană, ca performanţă a campaniei de vaccinare. (…) Putem spune că am depăşit inclusiv ţări care au sisteme de sănătate mult mai performante, sisteme de sănătate cu o infrastructură mult mai eficientă, precum Franţa, Belgia. Din datele pe care le avem pentru data de 19 ianuarie, am impresia că suntem chiar în faţa Germaniei ca număr de doze administrate pe procent de populaţie”, a afirmat Baciu.

Sursa foto: andrei-baciu.ro

El a adăugat că această situaţie este determinată de eforturile „susţinute” făcute de toţi cei implicaţi în campania de vaccinare, în primul rând de personalul medical.

„Contrar condiţiilor preliminare care definesc sistemul de sănătate din România, care nu este neapărat cel mai performant la nivel european, dimpotrivă rapoartele Comisiei Europene la sfârşit de an ne prezintă România ca fiind codaşă în diverse clasamente care se uită la performanţa sistemului de sănătate, iată că, în această privinţă, (…) graţie eforturilor susţinute pe care le-au făcut cei implicaţi în organizarea campaniei de vaccinare şi, în primul rând, personalul medical implicat activ în procesul de vaccinare România este peste media europeană şi acesta este un semnal îmbucurător”, a spus Andrei Baciu.

Potrivit secretarului de stat, România a depus „mari” eforturi ca să demareze şi să implementeze „cât mai eficient” campania de imunizare,

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare