Amendă usturătoare pentru deputatul care a spus că Fecioara Maria este o mamă surogat

Amendă usturătoare pentru deputatul care a spus că Fecioara Maria este o mamă surogat

În 2019, chiar în ziua de Crăciun, Bulai scria într-o postare pe Facebook că Iisus a fost „un copil sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul dar și limitele societății în care a apărut.”

iulian bulai

Foto: facebook.com/bulaiiulian2016

La momentul respectiv, mesajul politicianului a stârnit o mulțime de reacții negative în rândul celor care ii urmăresc activitatea pe Facebook, iar autoritățile au luat măsuri în acest sens.

Bulai a fost reclamat pentru postarea sa de pe Facebook, considerată denigratoare, ofensatoare la adresa creștinilor cu referire la sărbătoarea Crăciunului. Colegiul director al CNCD a hotărât că textul aduce atingere demnității umane a creștinilor și a stabilit o amendă de 5.000 de lei pentru deputat.

„Folosirea elementelor religioase, pe care se bazează credința creștin – ortodoxă, folosirea unor analogii, trimiteri, comparații cu ”mamă surogat”, ”Mama Adolescentă”, ”fără ca părinții lui să fi făcut dragoste”, dintr-o familie foarte ciudată”, ”tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit” duc în derizoriu preceptele, dogmele religiei. Pe aceste elemente se fundamentează credința creștinilor, reprezentând miracolul nașterii Mântuitorului. Textul aduce atingere demnității umane a creștinilor prin crearea unei atmosfere ostile, degradante și umilitoare la adresa acestora. Statutul său de parlamentar implică o mai mare răspundere în exercitarea libertății de exprimare”, potrivit comunicatului CNCD, citat de Digi24.

Iulian Bulai: „Sunt un creștin catolic practicant. Intențiile mele nu au fost de a jigni pe cineva”

Tot într-o postare pe Facebook,

 » sursa: qbebe.ro

Articole similare

Dansul cocoşilor de munte, în Parcul Apuseni: Imagini spectaculoase cu „parada nupţială” a păsărilor (FOTO)

Dansul cocoşilor de munte, în Parcul Apuseni: Imagini spectaculoase cu „parada nupţială” a păsărilor (FOTO)

Imagini spectaculoase şi rare cu cocoşi de munte dansând au fost făcute publice de Administraţia Parcului Natural Apuseni (APNA), una dintre principalele arii protejate care se află şi pe teritoriul Bihorului. Camerele montate de rangeri au suprins ritualul nupţial al păsărilor. Înregistrarea video a fost postată pe pagina de Facebook a parcului. „Cocoşul de munte […]

CONDAMNAT la ÎNCHISOARE după ce și-a TÂLHĂRIT partenerul de pahar

CONDAMNAT la ÎNCHISOARE după ce și-a TÂLHĂRIT partenerul de pahar

Nicu Iorga, din Constanța, este judecat pentru infracțiunea de tâlhărie după i-a furat unui alt bărbat mai multe bunuri. Cunoscut drept hoț de buzunare, acesta a avansat un pic în breaslă sa, tâlhărind un partener de pahar de o sacoșă ce conținea un portofel cu suma de 500 lei, un telefon mobil, un carton de […]