Al doilea deces după vaccinarea anti-Covid din România: O femeie de 73 de ani din Bacău a murit la câteva ore după ce i s-a administrat serul. Autoritățile și lobbyștii neagă legătura dintre vaccin și deces

Al doilea deces după vaccinarea anti-Covid din România: O femeie de 73 de ani din Bacău a murit la câteva ore după ce i s-a administrat serul. Autoritățile și lobbyștii neagă legătura dintre vaccin și deces

O femeie în vârstă de 73 de ani din Bacău a murit în ziua în care a fost vaccinată anti-Covid. Acesta este al doilea caz de deces survenit după administrarea vaccinului COVID din România, după cel al asistentului de la Sanatoriul Balnear din Mangalia, mușamalizat de autorități. Ei bine, și în cazul pensionarei de la Bacău, CNCAV susține că decesul nu ar avea legătură cu vaccinarea. Mai mult, managera Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, care face reclamă pro-vaccinare în mass-media națională, a sărit să declare că nu crede că există vreo legătură între deces și vaccinul anti-Covid. Cum ar putea ști?

„Astăzi, în jurul orei 19.00, Direcția de Sănătate Publică Bacău a anunțat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecțiuni cronice”, au transmis autoritățile, citate de Fanatik.ro

„Din datele primite până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău. În perioada de supraveghere post-vaccinală (15-30 de minute! – n.red.), persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze.

Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a aceluiași spital, unde a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

Informațiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca „evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia.

La acest moment, cazul se află în observația DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei”, au transmis reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV).

Poziția autorităților este apărată și de dr. Beatrice Mahler, directoare a Institutului Marius Nasta, care nu crede că decesul femeii din Bacău ar avea legătură directă cu vaccinarea. 

„Nu, pentru că vaccinul care intră în mușchi șî rămâne în zona în care este administrat abia este preluat de celule pentru a fi citită informația și procesată pentru a fi material de studiu pentru organism. Timpul este mult prea scurt, nici măcar nu este procesată întreaga informație pe care o transmite vaccinul.

E un timp mult prea scurt, însă ce trebuie să atragem atenția persoanelor care ajung în centrele de vaccinare este să își analizeze starea de sănătate. Dacă au o stare de sănătate care nu le permite deplasarea, ele pot spune asta și pot fi reprogramate, iar când ajung în fața unui medic să spună dacă au vreo problemă medicală”, a declarat Mahler.

Nu știm însă câtă bază se poate pune pe afirmațiile unei persoane care, pe lângă funcția oficială pe care o ocupă, joacă în filme de propagandă pro-vaccinare difuzate de mass-media naționale.

„Sunt mamă,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Articole similare

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință desfășurată saptamâna trecută la Ploiești, a afirmat că ar exista o presiune din ce in ce mai mare din partea părinților pentru ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie doar cu cadrele didactice vaccinate, celelalte care au refuzat sau nu au apucat încă sa-și facă vaccinul urmând sa […]

115 cazuri noi și 8 decese la Cluj în ultimele 24 de ore

115 cazuri noi și 8 decese la Cluj în ultimele 24 de ore

În spitalele din județ sunt internate 746 de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 94 la ATI.  Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: Rata incidenței pe județul Cluj : 5,16;  În ultimele 24 de ore, 115 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;  Total număr de teste 746 din care 206 diagnostic […]