Ajutor pentru românii afectați de măsurile din Marea Britanie. Au primit alimente și apă

Ajutor pentru românii afectați de măsurile din Marea Britanie. Au primit alimente și apă

O echipă a Secţiei Consulare a Ambasadei României la Londra se află, marţi seara, la Folkestone, zona de intrare în Eurotunnel, pentru a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români. 

Ambasada României la Londra transmite pe pagina de Facebook că se află în contact permanent cu autorităţile române şi britanice,  pentru a-i sprijini pe cetăţenii români care au solicitat asistenţă consulară.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români blocaţi în zona Dover, în cursul dimineţii de marţi, reprezentanţi din cadrul misiunii diplomatice s-au deplasat în zona în care staţionează mai mulţi transportatori români, oferindu-le acestora alimente şi apă.

Echipa Secţiei Consulare acordă asistenţă după măsurile luate în contextul eforturilor de limitare a răspândirii infecţiei cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, echipa consulară distribuie alimente, apă, măşti, mănuşi şi dezinfectant şi va avea discuţii cu autorităţile locale şi cu asociaţiile locale, pentru identificarea de soluţii de cazare. 

Totodată, Ambasada României la Londra precizează că a întreprins demersuri imediat după apariţia blocajelor generate de măsurile menţionate. Astfel, în cursul nopţii trecute, o echipă formată din funcţionari consulari şi voluntari înregistraţi la Ambasada României la Londra s-a deplasat la Maidstone, pentru a acorda sprijin celor aproximativ 350 de cetăţeni români blocaţi în zonă, distribuind apă şi alimente.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Ionuț Neagu (AUR):  Românii au dreptul la o informare corectă privind efectele tehnologiilor 5G asupra  sănătății umane și a mediului înconjurător

Ionuț Neagu (AUR): Românii au dreptul la o informare corectă privind efectele tehnologiilor 5G asupra sănătății umane și a mediului înconjurător

În perioada 2021-2024 vor fi adoptate o serie de măsuri care să răspundă eficient nevoilor de creștere a  conectivității, în contextul dezvoltării tehnologiei 5G, după cum arată Programul de guvernare pentru acești patru ani. Având în vedere că în presă au apărut mai multe materiale care atrag atenția opiniei publice asupra impactului negativ al tehnologiilor […]

Bolnavii non-COVID internați ar putea fi vaccinați în spital

Bolnavii non-COVID internați ar putea fi vaccinați în spital

DISTRIBUIE Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi că autorităţile au în vedere posibilitatea imunizării în spitalele non-COVID în care sunt internaţi pacienţi de boli cronice. „Un aspect important pe care îl avem în vedere în perioada următoare (…) este de a vaccina în spitalele de tip non-COVID în care sunt internaţi pacienţi de […]