Adrian Papahagi: atitudinea antiortodoxă a PNL și USR împinge electoratul spre PSD

Adrian Papahagi: atitudinea antiortodoxă a PNL și USR împinge electoratul spre PSD

Adrian Papahagi critică atitudinea antiortodoxă a PNL și USR și acuză cele două partide că împinge electoratul spre PSD:

„Ante scriptum: Citiți textul până la capăt, dacă tot țineți să comentați!

Brutalitatea cu care a fost interzis, fără consultare cu Biserica, pelerinajul de Sf. Parascheva arată un stat primitiv, disprețuitor față de cetățean. BOR este un excelent organizator. Se puteau organiza grupuri mici de pelerini, veniți în mașini individuale din diverse parohii din țară. Se putea limita numărul pelerinilor, se putea organiza pelerinajul exclusiv în aer liber, cu condiții de spațiere în coadă, cu programări pe tranșe orare, cu mască și fără contact cu racla Sfintei. Se puteau găsi soluții.

Din păcate, autoritățile par să trateze cu ură orice ține de credință. Iohannis îmi lasă impresia că detestă ortodoxia, USR e perceput ca partid anticreștin, sau cel puțin antiortodox, iar PNL îi calcă pe urme. Stupidă atitudine, care riscă să împingă electoratul ortodox în brațele PSD, perspectivă care mă înfioară.

Ce s-a obținut? Radicalisme, ură, vrajbă. Simt că se instalează o frustrare durabilă în rândul creștinilor ortodocși practicanți, care se simt tot mai des batjocoriți de președinte, guvern, politicienii noii stângi și de o parte consistentă a mass media.

Aceasta nu trebuie să conducă la negarea epidemiei, la isterii conspiraționiste și rebeliuni împotriva propriei sănătăți de partea cealaltă.

Trei episcopi s-au îmbolnăvit de Covid. Unul, foarte vârstnic, a murit; altul, de vârsta mea, de care sunt foarte apropiat, s-a vindecat (slavă Domnului!); mă rog pentru sănătatea celui de-al treilea, la care țin foarte mult. Nu e foarte vârstnic, deci nădăjduiesc că se va vindeca și ne va păstori încă mulți ani.

Nu e de joacă, deci. Dumnezeu ne-a dat tuturor aceeași biologie, iar legile naturii sunt aceleași pentru toți.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Tudor Chirilă, reacție dură la adresa lui Cîțu: E absurd! Industria de spectacole, artiștii independenți nu există pentru acest guvern

Tudor Chirilă, reacție dură la adresa lui Cîțu: E absurd! Industria de spectacole, artiștii independenți nu există pentru acest guvern

Distribuie acest articol! Artistul Tudor Chirilă este vehement împotriva măsurilor luate de autorități în ceea ce privește organizarea spectacolelor și a evenimentelor din aer liber, întrucât, potrivit acestuia, „au mai multe restricții decât anul trecut”. Autoritățăile au stabilit recent noile reguli de participare la specatcole sau evenimente organizate în aer liber, precum și la cele […]

Joaca de-a normalitatea – CRITICII.RO

Joaca de-a normalitatea – CRITICII.RO

Distribuie acest articol! ‘’Cele bune să se adune, cele rele să se spele” Întâiul cetățean al țării, erou între schiori, negociatorul prim al națiunii și guvernator prin voie europeană,  anunță triumfător că ne reîntoarcem pioși si etapizat la viața normală, adică cea de dinainte de trâmbițata pandemie. Normalitatea nu mai este o stare de fapt, […]