Acuzații la adresa ANRE.  Noile reglementări i-ar dezavantaja pe oamenii de rând și pe furnizori

Acuzații la adresa ANRE. Noile reglementări i-ar dezavantaja pe oamenii de rând și pe furnizori

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) este acuzată că îi avantajează pe clienţii care rămân cu acelaşi furnizor de energie în 2021.

ANRE vrea să prelungească de la 1 februarie până la 31 martie 2021 perioada în care vei putea încheia un contract cu un furnizor de energie. Dacă rămâi cu acelaşi furnizor de energie, ANRE spune că vei primi o sumă de bani. Experţii în energie consideră că ordinul dat de ANRE nu îi avantajează nici pe oamenii de rând, nici pe furnizori.
 
”Mi se pare un pic de haos. Sunt elemente de practici neconcurenţiale în ceea ce vor să facă. Drepturile furnizorilor trebuie respectate şi trebuie să aibă şansa să concureze de pe poziţii egale. Modalitatea prin care încearcă să facă lucrurile în continuare nu creează aceste perspective şi concurenţa pe termen lung ar putea fi afectată. Pe noi, oamenii de rând, ne afectează că nu am ştiut despre ce se întâmplă. În al doilea rând, ne afectează la buzunar şi pe termen lung şi pe termen scurt. După părerea mea, gestionarea corectă ar fi în primul rând să-i informeze pe oameni ce trebuie să facă, să creeze condiţii egale de concurenţă între furnizori, iar furnizorii să poată să concureze în ofertă”, spune Răzvan Nicolescu, expert în energie.
 
Dacă închei un contract cu acelaşi furnizor până pe 31 martie, furnizorul îţi va plăti o diferenţă de preţ din această perioadă dintre preţul mai mare şi preţul mai mic. Iar dacă închei un contract până la 31 martie cu un furnizor diferit faţă de cel pe care îl ai acum, nu vei mai primi niciun ban de la vreun furnizor. 
 
Drept urmare, noul ordin al ANRE îi avantajează pe clienţii care rămân cu acelaşi furnizor în continuare. 
 
În rândul ofertelor de pe piaţa de serviciu vei vedea scumpiri între 11% şi 36%. În cazul pieţei concurenţiale, cea mai mică scumpire este de 4%. 
 
De la 1 ianuarie 2021 piaţa energiei a fost liberalizată.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

SUA: Militar de culoare, scos din maşină sub ameninţarea armelor şi stropit cu spray paralizant de poliţişti

SUA: Militar de culoare, scos din maşină sub ameninţarea armelor şi stropit cu spray paralizant de poliţişti

Guvernatorul statului american Virginia, Ralph Northam, a ordonat duminică declanşarea unei anchete după difuzarea de imagini în care se putea vedea cum doi poliţişti îşi îndreaptă armele asupra unui militar de culoare şi îl stropesc pe faţă cu spray paralizant, informează luni AFP, citată de Agerpres. Imaginile îl arată pe locotenentul Caron Nazario, afro- şi […]

Proiectul de lege propus de AUR, care punea stop finanțării partidelor politice de la bugetul de stat, a fost respins

Proiectul de lege propus de AUR, care punea stop finanțării partidelor politice de la bugetul de stat, a fost respins

Marți, 13 aprilie, reprezentanții partidelor parlamentare, cu excepția AUR, au votat negativ proiectul de lege pentru modificarea Legii 334/2006 privind finanțarea partidelor politice, susținut în Comisie de senatorul AUR Mircea Dăneasă. Aceste partide s-au coalizat pentru a-și păstra veniturile și privilegiile fără întreprindă ceva pentru bunăstarea poporiului. Inițiativa AUR avea drept obiectiv eliminarea subvențiilor alocate partidelor […]