A fost aprobat calendarul sezonului 2021 din Formula 1

A fost aprobat calendarul sezonului 2021 din Formula 1

Consiliul Mondial al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), reunit la Geneva cu ocazia celei de-a patra şi ultima sa reuniune din acest an, a aprobat calendarul Campionatului Mondial de Formula 1 pentru sezonul 2021, care cuprinde un număr record de 23 de Mari Premii, informează FIA într-un comunicat.

Viitoarea ediţie a Marelui Circ va debuta pe 21 martie la Melbourne, cu Marele Premiu al Australiei, urmând să se încheie în data de 5 decembrie, cu Grand Prix-ul de la Abu Dhabi.

Noul Mare Premiu al Olandei, care nu s-a putut disputa în 2020, va avea loc anul viitor pe 5 septembrie, pe circuitul de la Zandvoort, fiind intercalat între Grand Prix-urile Belgiei (29 august) şi Italiei (12 septembrie), într-una dintre cele două serii de trei curse consecutive programate în 2021.

De menţionat că Marele Premiu al Vietnamului, care ar fi trebuit să aibă loc în premieră anul acesta, dar a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, rămâne în continuare în suspans, urmând ca desfăşurarea sa pe 25 aprilie în ţara asiatică să fie confirmată sau nu ulterior. Circuitele de la Algarve (Portugalia), Imola (Italia) şi Istanbul (Turcia) sunt principalele pretendente la înlocuirea Vietnamului.

Totodată, în cazul Marelui Premiu al Spaniei, programat pe 9 mai, se aşteaptă în continuare semnarea acordului cu promotorul cursei de la Barcelona, transmite Agerpres.

Arabia Saudită va găzdui în premieră o cursă de Formula 1, pe 28 noiembrie, singura problemă rămasă în suspans fiind omologarea circuitului de la Jeddah, conform FIA.

Cea mai importantă competiţie automobilistică a planetei va face escale în Bahrain, China, Spania, Maroc, Azerbaidjan, Canada, Franţa, Austria, Marea Britanie, Ungaria, Belgia, Olanda, Italia, Rusia, Singapore, Japonia, SUA, Mexic, Brazilia şi Arabia Saudită.

Calendarul provizoriu al sezonului 2021 din Formula 1:

21 martie –

 » sursa: hotnews.ro

Articole similare

FINAL Simona Halep vs Marketa Vondrousova 6-1, 6-3

FINAL Simona Halep vs Marketa Vondrousova 6-1, 6-3

Desfășurarea livetext a partidei dintre Simona Halep și Marketa Vondrousova: Setul II 6-3 Dublă greșeală și pentru Simona (prima din meci). O lovitură prea lungă a Simonei… Combinație perfectă pentru Simona – serviciu la exterior, forehand în lung de linie. Marketa ratează cu reverul (30-30). Vondrousova mai ratează o lovitură – minge de meci pentru […]

Apeluri către europarlamentarii români: NU VOTAȚI pentru PAȘAPORTUL DE VACCINARE! Românii sunt îndemnați să-și transmită opiniile către Parlamentul European. ActiveNews oferă AICI toate adresele

Apeluri către europarlamentarii români: NU VOTAȚI pentru PAȘAPORTUL DE VACCINARE! Românii sunt îndemnați să-și transmită opiniile către Parlamentul European. ActiveNews oferă AICI toate adresele

Mai multe organizații ale societății civile din Europa și România au început demersuri online către europarlamentari în vederea avertizării acestora asupra încălcărilor drepturilor fundamentale ale omului care ar decurge din adoptarea Pașaportului de Vaccinare la nivelul UE în urma votului programat pentru 28 aprilie a.c.. Astfel, organizația Notre Bon Droit din Belgia (Cont FB) oferă […]