A doua seară de proteste anti-restricţii în Oradea. Printre manifestanţi, mulţi tineri, între care şi lăutari (FOTO / VIDEO)

A doua seară de proteste anti-restricţii în Oradea. Printre manifestanţi, mulţi tineri, între care şi lăutari (FOTO / VIDEO)

Mai mulţi orădeni au ieşit din nou, marţi seara, în centrul Oradiei pentru a protesta împotriva restricţiilor impuse din cauza pandemiei Covid-19. În jurul orei 20.20, în Piaţa Unirii se aflau circa 250 de persoane, dintre care mulţi adolescenţi, unii susţinând că vor să meargă la şcoală ca înainte de pandemie.

Marţi seara, la protest s-au dus şi câţiva lăutari, care fac din când în când atmosferă, cântând la vioară cu goarnă. Şi de această dată, în rândul manifestanţilor se află, aşa cum a anunţat de luni, luptătorul orădean Alexandru Lungu (UPDATE: Acesta s-a retras de la eveniment, deranjat de posibilele asocieri politice. „N-am venit aici să reprezint nici partidul AUR, nici PSD, nici PNL”, a spus sportivul, părăsind apoi Piaţa Unirii)

Se pare că nici în această seară nemulţumiţii nu vor rămâne în centrul oraşului, ci, la un moment dat, vor pleca în marş spre zona Nufărul. 

Mai multe echipaje de poliţie şi jandarmerie au fost mobilizate în Piaţa Unirii. Deocamdată, protestul este unul paşnic. 

IMAGINI LIVE:

UPDATE, 20.40: „Vă rog să evitaţi scandalurile!”

Numărul participanţilor la protestul din Piaţa Unirii a crescut. La fel ca luni seara, la protest participă şi personaje pitoreşti cunoscute orădenilor, cum este „Lupu”, un tânăr excentric, care s-a prezentat într-o haină de blană.

La soclul statuii Regelui Ferdinand, mai mulţi lăutari au cântat la viori „Aşa-i românul”, primind aplauze din partea protestatarilor. 

Apoi, unul dintre orădenii care s-au implicat şi-n primele proteste anti-mască din Oradea, Andrei Boroş, a enumerat la portavoce doleanţele manifestanţilor. Acesta a spus că orădenii din Piaţa Unirii îşi doresc revenirea la o viaţă normală, fără restricţii care ar fi, de fapt, fără rost,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Articole similare

Prestigioasa revistă Scientific American anunță că va renunța la termenul „schimbări climatice”

Prestigioasa revistă Scientific American anunță că va renunța la termenul „schimbări climatice”

Prestigioasa revistă științifică Scientific American a anunțat luni că nu va mai folosi termenul „schimbări climatice” în articolele despre încălzirea globală cauzată de activitățile umane și că va utiliza în schimb „urgență climatică”, relatează Yahoo News. „Jurnalismul ar trebui să reflecte ceea ce spune știința: urgența climatică este aici”, a afirmat Mark Fischetti, editor senior […]