A demisionat cel mai longeviv premier din Japonia. Shinzo Abe: Vă cer scuze din adâncul inimii

A demisionat cel mai longeviv premier din Japonia. Shinzo Abe: Vă cer scuze din adâncul inimii

Adjunctul lui Shinzo Abe, Taro Aso, ar putea să preia funcţia de prim-ministru interimar, însă demisia premierului va stârni o luptă crâncenă petru şefia Partidului Democrat Liberal. 

Shinzo Abe, în vârstă de 65 de ani, a mai demisionat o dată din funcţia de premier, în primul său mandat din fruntea Executivului, tot din cauza problemelor de sănătate. 

„Am decis să demisionez din funcția de prim-ministru, cu convingerea că nu pot continua în această funcție în condițiile în care nu am încredere că pot duce la bun sfârșit activitatea pe care mi-a încredințat-o poporul. (…)

Vă cer scuze din adâncul inimii, pentru că în ciuda sprijinului pe care l-am primit din partea poporului japonez, plec din funcție deși mai am un an întreg de mandat, iar țara se confruntă cu pandemia de coronavirus”, a spus Shinzo Abe, într-o conferinţă de presă, potrivit bbc.com.

El a revenit apoi în funcţie în anul 2012, iar acum mandatul său urma să se încheie la termen în septembrie 2021.

Anunţul demisiei premierului japonez vine după ce luni Shinzo Abe a devenit oficial cel mai longeviv premier, cu 2.799 de zile consecutive în fruntea guvernului.

Premierul japonez a demisionat

Articole similare

VIDEO: Turcii evacuează turiștii cu bărcile din cauza incendiilor devastatoare

VIDEO: Turcii evacuează turiștii cu bărcile din cauza incendiilor devastatoare

Distribuie acest articol! Sudul Turciei este mistuit de incendii de vegetație din cauza temperaturilor deosebit de ridicate. Turiștii din zona Bodrum, de la Marea Egee, au început să fie evacuați de autoritățile turce, pe cale maritimă. Bilanţul în urma incendiilor de pe coasta de sud a Turciei a crescut la 4 morţi, pompierii luptându-se de […]

Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinul anti Covid 19

Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinul anti Covid 19

Distribuie acest articol! Pfizer Inc şi Moderna Inc au majorat preţurile vaccinurilor lor împotriva COVID-19 în ultimele contracte de furnizare pentru Uniunea Europeană, informează Financial Times. Noul preţ pentru vaccinul Pfizer a fost de 19,50 euro (23,15 dolari), faţă de 15,50 de euro anterior, a precizat publicaţia, citând conţinutul unor contracte pe care le-a putut […]