8 simptome care îți arată că ai nevoie de ochelari de vedere

8 simptome care îți arată că ai nevoie de ochelari de vedere

Pentru că rețină să se dezvolte în mod corect, imaginea furnizată ochilor trebuie să fie clară. Acest lucru asigura o dezvoltare normală și sănătoasă a ochilor.

Sursă foto: Shutterstock

Există două probleme principale de vedere:

prezbitismul – o tulburare de vedere caracterizată prin imposibilitatea de a vedea clar obiectele aflate în apropiere;

miopia – o tulburare de vedere caracterizată de dificultatea de a vedea clar obiectele situate la distanță

Simptomele ce indică o tulburare de vedere (cum ar fi că ai nevoie de ochelari pentru a vedea la distanță sau în apropiere) sunt multiple. Chiar și așa, singurul mod de a diagnostica în mod corect o problema de vedere este să mergi la un oftalmolog.

Te întrebi dacă ai nevoie de ochelari de vedere? Urmărește dacă ai următoarele semne și simptome, care îți pot arată că e timpul să îți faci o programare la oftalmolog:

1. Vedere încețoșată: dacă nu mai recunoști un prieten aflat la 10 pași de ține sau revista ta preferată a devenit prea greu de citit de aproape, este posibil să fi dezvoltat prezbitie sau miopie. Dacă observi că este dificil să vezi obiectele atât de aproape, cât și la distanță, acest lucru poate fi astigmatism.

2. Dificultatea de a vedea obiectele noaptea – dacă simți că vederea ta se înrăutățește noaptea, astfel încât nu mai poți vedea câinele tău în curte sau alte obiecte pe veranda, este posibil să te confrunți cu semnele unei forme precoce de cataractă.

3. Ai probleme când îți adaptezi ochii de la întuneric la lumina: dacă simți că ochilor tăi le ia mai mult să se adapteze după ce ai văzut o lumina puternică pe autostrada, asta înseamnă cel mai probabil că mușchii care îți ajută irisul să se contracte și să se extindă au început să se slăbească.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

Primarul Fritz, BND, SPIONAJ și vânătoarea de vrăjitoare – CRITICII.RO

Primarul Fritz, BND, SPIONAJ și vânătoarea de vrăjitoare – CRITICII.RO

Primarul Timișoarei, Dominic Samuel Fritz, ca orice userist care se respectă fuge de întrebările jurnaliștilor neaserviți partidului din care face parte. Fritz inoculează alegătorilor săi ideea că el luptă cu mafia și că acesta este anul curățeniei. Vorbim de o luptă imaginară special creată la nivel mental în spațiul public pentru a manipula masele. Acesată […]