10 lei pe zi dă statul pentru cele 3 mese ale bolnavilor de COVID din România

10 lei pe zi dă statul pentru cele 3 mese ale bolnavilor de COVID din România

Un bolnav de Covid-19 din România are alocat pentru cele 3 mese 10 lei pe zi. Ministrul Sănătății are un buget de aproximativ 10 miliarde de euro anul acesta. 

Beatrice Mahler, managerul spitalului „Marius Nasta” din București a postat pe Facebook un mesaj prin care trage un semnal de alarmă și le cere autorităților mai mulți bani pentru mâncare. „Din păcate alocaţia pentru hrana zilnică, din perspectiva mea este insuficientă, mult sub nevoia reală a unui pacient bolnav de COVID şi nu numai”, a spus Beatrice Mahler.

Un bolnav de COVID are alocat pentru cele trei mese, 10 lei pe zi, un pacient cu diabet 15 lei iar un bolnav de tuberculoză 16 lei pe zi. Bugetul pe anul acesta primit de Ministerul Sănătății este de 53 de miliarde de lei. Bani care ajung oriunde, dar nu în cantinele spitalelor.

Pacienții pot să trăiască mult și bine cu ciorbe, ceaiuri, mezeluri, orez cu lapte sau cu alimentele trimise de acasă de aparţinători, lucru mai greu de făcut din moment ce spitalele sunt în carantină de peste un an.  

„Din păcate, în spitalele din România, dat fiind faptul că bugetul este de redus, cei care se ocupă de alimentație, încearcă să bifeze mai multe nevoi dintr-o dată. Pentru a avea o sursă proteică de calitate e nevoie de mai mult de 10 lei. Din cunoștințele mele, de cele mai multe ori meniurile sunt foarte sărace în proteine. Proteinele, avem un necesar proteic mult mai mare atunci când încercăm să ne refacem după o operație, după o infecție, când corpul încearcă să se pună pe picioare”, a declarat Andreea Zegheanu, dietetician, conform AlephNews

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Se deschid 171 de centre noi de vaccinare. Ținta, 100.000 de VACCINAȚI pe zi

Se deschid 171 de centre noi de vaccinare. Ținta, 100.000 de VACCINAȚI pe zi

DISTRIBUIE În ceea ce privește campania de vaccinare, premierul Florin Cîțu a spus că săptămâna viitoare se mai deschid 171 de centre noi pentru vaccinare. „După 15 (aprilie – n.r.) vom avea capacitatea să vaccinăm 100.000 de persoane pe zi. Este foarte important ca toată lumea să înțeleagă că este singura soluție de a depăși […]