​Raliul Dakar: Claudiu Barbu şi Marius Lupu, locul 38 în etapa a treia la categoria SSV

​Raliul Dakar: Claudiu Barbu şi Marius Lupu, locul 38 în etapa a treia la categoria SSV

​Echipajul românesc Claudiu Barbu/Marius Lupu (Transcarpatic Rally Team) s-a clasat pe locul al 38-lea la secţiunea SSV în etapa a treia a Raliului Dakar 2021, desfăşurată marţi, într-o buclă cu plecarea şi sosirea la Wadi Ad-Dawasir (Arabia Saudită).

Victoria a revenit chilienilor Francisco Lopez Contardo/Juan Pablo Latrach Vinagre (South Racing Can-Am), cronometraţi cu timpul de 04 h 20 min 57 sec pe cei 403 km de probe speciale.

Barbu şi Lupu, care participă la Raliul Dakar cu un ”special service vehicle” marca Polaris, au terminat la 05 h 36 min 40 sec de învingători.

La general, românii sunt pe locul 35, la 17 h 46 min 32 sec de liderii Francisco Lopez Contardo/Juan Pablo Latrach Vinagre.

La secţiunea vehicule uşoare, echipajul Barbu/Lupu a ocupat locul 57 în etapa de marţi, iar la general se află pe 53.

Barbu şi Lupu au avut mari probleme în etapa a doua, pe care au încheiat-o în cursul nopţii de luni spre marţi.

”În prima jumătate a etapei am avut un parcurs foarte bun, însă la vreo 20 de minute am luat efectiv foc după ce s-a spart returul de benzină de la RZR. Tot spatele maşinii era în flăcări. Am reuşit să stingem incendiul, însă tot ce înseamnă cabluri şi plastic s-a topit. Am ajuns într- final la capătul probei, iar băieţii de la tehnic s-au chinuit toată noaptea să refacă ce se mai poate. Incendiul ne-a creat mari probleme şi pentru a doua probă, iar acolo am pierdut mult timp. Cred că ne-am oprit de 15 ori pe parcursul acestei probe, de fiecare dată cu alte probleme, dar am ajuns într-un final. Rămânem încrezători”, a declarat Claudiu Barbu, citat de site-ul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Miercuri are loc etapa a patra,

 » sursa: hotnews.ro

Articole similare

Poziția oficială a lui Bayern Munchen despre o eventuală participare la Super Liga

Poziția oficială a lui Bayern Munchen despre o eventuală participare la Super Liga

Campioana en-titre a Germaniei şi a Europei, Bayern Munchen, a anunţat oficial că nu se va alătura proiectului Super Ligii, care a generat o adevărată polemică în fotbalul european, scrie dpa citată de Agerpres. ”Membrii şi fanii noştri resping ideea Super Ligii. FC Bayern Munchen doreşte ca toate cluburile să trăiască momente deosebite într-o competiţie […]

Adevăratul motiv din cauza căruia Mama și Tata sunt primele cuvinte ale bebelușului

Adevăratul motiv din cauza căruia Mama și Tata sunt primele cuvinte ale bebelușului

Atunci când micuțul reușește să rostească „mama”, „tata”, „papa”, „pipi” este pentru că sunt cuvinte formate din sunete similare. Astfel, cercetătorilor de la Univeristatea din Edinburgh, Scoția au descoperit faptul că devine mult mai simplu pentru micuți să-și exerseze abilitățile de comunicare cu astfel de cuvinte repetitive. „Aceasta este prima dovadă a faptului că sugarii […]